Επέτειος για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών!

 11 Νοεμβρίου 1964 – 11 Νοεμβρίου 2022

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύθηκε με το Νομοθετικό Διάταγμα 4425, στις 11 Νοεμβρίου του 1964, ως αυτοδιοικούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπό την εποπτεία του Κράτους, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διοικητικής Ανάπτυξης της χώρας. Βασικό στόχο, αποτελούσε η σύσταση ενός Πρότυπου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει, καταλυτικά, στην επιστημονική πρόοδο. Τα εγκαίνια της λειτουργίας του πραγματοποιήθηκαν στις 30 Νοεμβρίου του 1966, ανήμερα της εορτής του πολιούχου, Αγίου Ανδρέα.

Σήμερα, 58 χρόνια μετά, και συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου 2022, η Πρυτανική Αρχή μας προσκαλεί να παρευρεθούμε στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 58ης Επετείου από την Ίδρυση του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με το Χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Μπούρα, ενώ τη λήξη θα σημάνει η Ομιλία του τιμώμενου Ομότιμου Καθηγητού Οικονομικών του ΕΚΠΑ,Αναστάσιου Κ. Γιαννίτση, με τίτλο: «Δημοκρατία και Ανάπτυξη σε εποχές ανατροπής υποδείγματος».

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στον προσκεκλημένο ομιλητή κ. Α. Γιαννίτση.

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας αποτελεί ένα διακεκριμένο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, το οποίο χαίρει διεθνούς αναγνώρισης. Η νεωτεριστική του δράση και οι επιτυχίες που σημειώνει σε Επιστημονικό, Εκπαιδευτικό, Ερευνητικό και Πολιτισμικό επίπεδο, το κατατάσσουν ανάμεσα στα 400 πιο αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του κόσμου. Αποτελείται από 7 Σχολές και 31 Τμήματα Θετικών, Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών. Μέσω του Πανεπιστημίου προσφέρονται 57 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η προσφορά του Ιδρύματος στον Τομέα της Έρευνας.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών,αναντίρρητα, προσφέρει υψηλής ποιότητας επιστημονικό έργο και πραγματώνει το όραμα ενός Ιδρύματος που ανταποκρίνεται στις επιταγές της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Την Τρίτη, λοιπόν, 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης», του Πανεπιστημίου, ας δώσουμε το παρόν για να γιορτάσουμε 58 χρόνια γνώσης και δημιουργίας!

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π. *Αιτήσεις...
Green Transport Conference

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Σάββατο, 18 Μάι 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.interaccess.gr/

Αδειοδοτημένος Φορέας Γ.Γ.Δ.Β.Μ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αρ.Αδείας 2101371

Γ.Ε.ΜΗ. 036250416000

2023©Interaccess.All rights reserved.