Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π. *Αιτήσεις Μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2022*

Με την ψήφιση του νόμου 4765/2021, εισάγεται ως κεντρική διαδικασία προσλήψεων προσωπικού στο Δημόσιο Τομέα, ο Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του Α.Σ.Ε.Π.

Ο πιο πιθανός χρόνος διεξαγωγής του Διαγωνισμού είναι ο Μάρτιος του 2023. Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό, έχουν όλοι οι Πτυχιούχοι ΠΕ και ΤΕ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του Α.Σ.Ε.Π. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά στις 2 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 του ίδιου μήνα.

Ο Διαγωνισμός θα αφορά σε προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερα Δημόσιο Τομέα και θα διενεργείται, τουλάχιστον, μια φορά κάθε δύο έτη.

Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει την εξέταση σε δυο διαφορετικές δοκιμασίες: α) Εξέταση γενικών γνώσεων και β) Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Η εξέταση και στις δυο Ενότητες θα διεξαχθεί με τη μορφή των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Οι υποψήφιοι θα βαθμολογηθούν, ξεχωριστά, για κάθε μια από τις δυο δοκιμασίες σε κλίμακα από 0 – 100. Ως ελάχιστη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της εξέτασης, ορίζονται οι 55 μονάδες. Παράλληλα, είναι πιθανή, η εφαρμογή του συστήματος αρνητικής βαθμολόγησης, έπειτα από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Διαγωνισμού.

Ενισχύοντας την προσπάθεια των υποψηφίων, που επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση στον Δημόσιο Τομέα, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Interaccess, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κουτσαντώνη, αναλαμβάνει με συνέπεια και υπευθυνότητα την ολοκληρωμένη προετοιμασία τους, μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας που παρέχεται από εξειδικευμένη ομάδα διδασκόντων.

Η επιλογή των υποψηφίων για την πλήρωση θέσεων στο Δημόσιο, για τα επόμενα δυο έτη, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από τη δεξαμενή επιτυχόντων που θα προκύψει μέσω του παρόντος Διαγωνισμού.

Όσοι δε λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό και δεν ολοκληρώσουν την εξέταση με επιτυχία, δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε προκηρύξεις για τα επόμενα δυο έτη.

Η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγάλη γι΄ αυτό κατοχυρώστε, άμεσα, μια θέση προετοιμασίας και διεκδικήστε μια θέση στο Δημόσιο. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
Επέτειος για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών!

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Σάββατο, 18 Μάι 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.interaccess.gr/

Αδειοδοτημένος Φορέας Γ.Γ.Δ.Β.Μ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αρ.Αδείας 2101371

Γ.Ε.ΜΗ. 036250416000

2023©Interaccess.All rights reserved.