Προσλήψεις Αναπληρωτών 2023-2024: Ανοίγουν οι Πίνακες των Εκπαιδευτικών

 Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αφορά στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα υποψηφίων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε., αποτελεί πλέον πραγματικότητα, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Έπειτα από τρία χρόνια, οι πίνακες των εκπαιδευτικών ανοίγουν ξανά, προσφέροντας την ευκαιρία στους νέους πτυχιούχους να καταθέσουν για πρώτη φορά τα δικαιολογητικά τους. Παράλληλα, όσοι δεν έχουν ακόμα διοριστεί, θα έχουν τη δυνατότητα να επικαιροποιήσουν τα ακαδημαϊκά προσόντα που απέκτησαν κατά την τελευταία τριετία.

Από το Υπουργείο Παιδείας εκτιμάται ότι, 150.000 περίπου υποψήφιοι θα ενταχθούν στους νέους πίνακες κατάταξης που θα συγκροτηθούν. Ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται ότι, 40.000 θα προσληφθούν ως αναπληρωτές, ενώ θα ακολουθήσουν και μόνιμοι διορισμοί τα επόμενα έτη. Σε περίπτωση ανακοίνωσης μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών για το τρέχον έτος, οι διοριστέοι θα προκύψουν από τους πίνακες που έχουν, ήδη, συγκροτηθεί και βρίσκονται σε ισχύ ως τον Αύγουστο του 2023.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον ΟΠΣΥΔ από την Τρίτη 7 Μαρτίου και ώρα 08:00 ως την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 14:00.

ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ορίζεται ότι, η επιλογή θα γίνεται βάσει προσοντολογίου και κοινωνικών κριτηρίων.

Οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν για πρώτη φορά τα δικαιολογητικά τους, οφείλουν να δημιουργήσουν λογαριασμό στον ΟΠΣΥΔ και στο ΑΣΕΠ. Όσοι έχουν, ήδη, δημιουργήσει λογαριασμό θα χρειαστεί μόνο να τα επικαιροποιήσουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του καλοκαιριού του τρέχοντος έτους.

Το Κέντρο δια Βίου Μάθησης Interaccess προσφέρει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα απόκτησης πρόσθετης Μοριοδότησης -πιο συγκεκριμένα ως και 11 μόρια- για τους πίνακες των αναπληρωτών, μέχρι τη λήξη υποβολής των αιτήσεων.

Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί μπορούν να λάβουν ΑΜΕΣΑ και εξ αποστάσεως:

Πιστοποίηση Αγγλικών που προσφέρει από 3 ως 7 μόρια

Αφορά στην αναγνωρισμένη Πιστοποίηση Αγγλικών από το ΑΣΕΠ, Language Cert (LTE) επιπέδων Α1-C2.

Η εξέταση είναι μόνο σε δυο δεξιότητες (Reading και Listening) και διεξάγεται εξ αποστάσεως με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις δύναται να πραγματοποιηθεί όποτε επιθυμεί ο ίδιος εξεταζόμενος και πιο συγκεκριμένα κάθε ημέρα και ανά μία ώρα από τον υπολογιστή του σπιτιού του!

Η λήψη του πιστοποιητικού πραγματοποιείται 2 μόνο ημέρες έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση της εξέτασης!

Πιστοποίηση υπολογιστών που προσφέρει 4 μόρια

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν δια ζώσης στις 3 βασικές ενότητες: Επεξεργασία Κειμένου (MS-WORD), Υπολογιστικά Φύλλα (MS-EXCEL) και υπηρεσίες Διαδικτύου (INTERNET) και θα αποκτήσουν εντός μιας εβδομάδας Πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ, αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ, που προσφέρει 4 μόρια για τους πίνακες των αναπληρωτών.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύντομα εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει λεπτομερώς.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αρνητική βαθ...
Πολιτιστική συνταγογράφηση: Η Τέχνη ως μέσο θεραπε...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Σάββατο, 18 Μάι 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.interaccess.gr/

Αδειοδοτημένος Φορέας Γ.Γ.Δ.Β.Μ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αρ.Αδείας 2101371

Γ.Ε.ΜΗ. 036250416000

2023©Interaccess.All rights reserved.