Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αρνητική βαθμολογία στην Εξέταση Γνώσεων

 Σύμφωνα με οδηγίες που εξέδωσε το ΑΣΕΠ, στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου 2023, θα εφαρμοστεί αρνητική βαθμολόγηση. Η αρνητική βαθμολογία θα αφορά μόνο στην Εξέταση Γνώσεων και όχι στο σύνολο των δοκιμασιών. Ειδικότερα, η Κεντρική Επιτροπή του Διαγωνισμού ανακοίνωσε ότι, θα εφαρμοστεί συντελεστής (-0.20) στις εσφαλμένες απαντήσεις. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι, για κάθε λανθασμένη απάντηση θα αφαιρείται το 20% του βαθμού που λαμβάνει κάθε αντίστοιχη ορθή απάντηση. Κατανοούμε, επομένως, ότι στις 5 εσφαλμένες απαντήσεις θα αφαιρείται μια ολόκληρη μονάδα.

Οι υποψήφιοι είναι απαραίτητο να προσέλθουν μια ώρα νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης κάθε δοκιμασίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων τους και να οδηγηθούν στην αίθουσα στην οποία θα εξετασθούν. Οι εξεταζόμενοι πρέπει να βρίσκονται εντός αίθουσας τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν την έναρξη της διαδικασίας.

Κάθε υποψήφιος θα λάβει ένα απαντητικό φύλλο, στο οποίο θα επικολληθεί από τους επιτηρητές ειδική αυτοκόλλητη ετικέτα με το γραμμικό κωδικό (barcode) στο αντίστοιχο πλαίσιο.

Οι υποψήφιοι είναι απαραίτητο να ελέγξουν την ορθότητα των προσωπικών τους στοιχείων, τα οποία αναγράφονται στο πάνω μέρος του φύλλου, και στη συνέχεια να υπογράψουν στο προβλεπόμενο πεδίο, το οποίο βρίσκεται πάνω από την ετικέτα. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και η υπογραφή τους να βρίσκεται αυστηρά εντός πλαισίου προκειμένου να μην αλλοιωθεί το barcode.

Με την ολοκλήρωση της διανομής των θεμάτων, ξεκινά η εξέταση. Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να αποχωρήσουν από την αίθουσα, πριν την παρέλευση μιας ώρας από την έναρξή της.

Πριν να αποχωρήσουν από την αίθουσα, οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στον επιτηρητή ή στον υπεύθυνο της αίθουσας το απαντητικό φύλλο μαζί με το λοιπό έντυπο υλικό, που θα τους έχει διανεμηθεί (θέματα, οδηγίες κ.λπ.) και να υπογράψουν στην «Κατάσταση Παρόντων-Απόντων».

Όσοι υποψήφιοι βρίσκονται ακόμα μέσα στην αίθουσα εξέτασης, με τη λήξη του χρόνου, είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν το απαντητικό φύλλο και το υλικό που τους έχει διανεμηθεί ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει τις απαντήσεις τους. Με την παράδοση του υλικού μπορούν να αποχωρήσουν, αφού πρώτα υπογράψουν στην «Κατάσταση Παρόντων-Απόντων».

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Την ημέρα του Διαγωνισμού, οι υποψήφιοι που θα προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα οφείλουν να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο/παραστατικό ταυτοπροσωπίας που φέρει επικυρωμένη φωτογραφία. Η χρήση ψηφιακής ταυτότητας δεν είναι δυνατή, καθώς κινητά τηλέφωνα και (smartwatches) των υποψηφίων είναι επιβεβλημένο να είναι απενεργοποιημένα.

Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν μαζί τους δυο στυλό ίδιου χρώματος (μπλε ή μαύρο), και κάποιο ρόφημα. Η χρήση διορθωτικού δεν είναι επιτρεπτή όπως και η χρήση κάποιας υπολογιστικής μηχανής.

Πώς θα εξεταστούν οι υποψήφιοι με κινητικά προβλήματα

Η Κεντρική Επιτροπή του Διαγωνισμού εξέδωσε οδηγίες και για τα άτομα που έχουν δυσκολία πρόσβασης στα εξεταστικά κέντρα και ανακοίνωσε ότι, θα εξετασθούν σε Κέντρα τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή. Οι υποψήφιοι με κινητικά προβλήματα θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με το ΑΣΕΠ ως την ημέρα διεξαγωγής του Διαγωνισμού προκειμένου να δηλώσουν ότι, θα επιθυμούσαν να εξετασθούν σε Εξεταστικό Κέντρο με προσβασιμότητα. Η επικοινωνία γίνεται αποκλειστικά στον τηλεφωνικό αριθμό: 213 1319470 (ώρες 8:00 π.μ. - 15:00 μ.μ.).

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

VOUCHER ΑΝΕΡΓΩΝ με εκπαιδευτικό επίδομα 1000€
Προσλήψεις Αναπληρωτών 2023-2024: Ανοίγουν οι Πίνα...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Σάββατο, 18 Μάι 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.interaccess.gr/

Αδειοδοτημένος Φορέας Γ.Γ.Δ.Β.Μ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αρ.Αδείας 2101371

Γ.Ε.ΜΗ. 036250416000

2023©Interaccess.All rights reserved.