Το Κ.Δ.Β.Μ. Interaccess συμμετείχε στο closing event του project “Support to the design of a national framework for quality assurance of non-formal education and the assessment and validation of prior learning”

  Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Interaccess του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κουτσαντώνη, συμμετείχε ενεργά δια μέσου της εκπροσώπου του, Διευθύντριας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Μοσχοπούλου, στην τελική εκδήλωση του έργου «Υποστήριξη στον σχεδιασμό ενός εθνικού πλαισίου για τη διασφάλιση της ποιότητας της μη τυπικής εκπαίδευσης και την αξιολόγηση και επικύρωση της πρότερης μάθησης» που διοργανώθηκε από τον ΟΟΣΑ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ΕΟΠΠΕΠ. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Μέσου Τεχνικής Υποστήριξης και υλοποιείται από τον ΟΟΣΑ, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με μια άκρως ενδιαφέρουσα ατζέντα και διερμηνεία στα αγγλικά και τα ελληνικά. Την εκδήλωση στελέχωσαν διακεκριμένοι ομιλητές. Το εναρκτήριο καλωσόρισμα και ο καθορισμός του πλαισίου του έργου έγιναν από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ελλάδας κ. Λυτρίβη, τον Πρόεδρο του ΕΟΠΠΕΠ κ. Χρυσανθόπουλο, την Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ κ. Ρεμπούτσικα, την Αντιπεριφερειάρχη της ΔΥΠΑ κ. Χορμόβα, την Head of the Labour market, Education, Health and Social services Unit at DG REFORM European Commission κ. Painter, και την Head of Skills Analysis and Policy Unit at the OECD κ. Quintini.

  Η εκδήλωση σκοπό είχε την παρουσίαση της διασφάλισης ποιότητας των μαθησιακών αποτελεσμάτων στα προγράμματα της μη τυπικής εκπαίδευσης.Κυρίαρχο θέμα ήταν η αξιολόγηση και επικύρωση της πρότερης μάθησης, αλλά και η βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης για έμπειρους χαμηλών–προσόντων ενήλικες. Έλαβαν χώρα ομιλίες επίσης σημαντικών ομιλητών όπως, η κ. Navarro-Palau Οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, ο κ. Γλάρος Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επικοινωνίας & Ανάπτυξης ΕΟΠΠΕΠ, ο κ. Γιακουβής Εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (ΠΑΣΥΚΕΚ) και βεβαίως, η κ. Θεοδωρίδου Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της ΔΥΠΑ. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησαν συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και ορισμένες τελευταίες παρατηρήσεις μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων.

  Στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, υλοποιούνται μοριοδοτούμενα προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων με θέματα μεταξύ άλλων: STEM (Ρομποτική & Coding), Περιβάλλον, Αγωγή & Ετερότητα, Τέχνη, Δημιουργική & Επιτελεστική Γραφή. Στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Ρώμης Tor Vergata, υλοποιούνται εξ αποστάσεως αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με θεματολογία που άπτεται στις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

  Ακολουθήστε μας στο site:

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣ...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Σάββατο, 18 Μάι 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.interaccess.gr/

Αδειοδοτημένος Φορέας Γ.Γ.Δ.Β.Μ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αρ.Αδείας 2101371

Γ.Ε.ΜΗ. 036250416000

2023©Interaccess.All rights reserved.