ΔΥΠΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3 ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ 52.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Εντός Σεπτεμβρίου, η ΔΥΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει τρία Προγράμματα με δράσεις που θα αφορούν σε κατάρτιση, απασχόληση και επιδότηση 52.000 ανέργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη δράση θα αφορά στην επέκταση του Προγράμματος Αναβάθμισης Δεξιοτήτων και Επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις Ψηφιακές και Πράσινες δεξιότητες. Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε 30.000 επιπλέον ανέργους, οι οποίοι με την ολοκλήρωση θεωρητικής κατάρτισης 200 ωρών, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 1000€.

Μια δεύτερη δράση που αναμένεται να υλοποιηθεί από τη ΔΥΠΑ αφορά σε Πρόγραμμα Κατάρτισης και Απασχόλησης 15.000 ανέργων 25-45 ετών. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, ενώ παράλληλα προσφέρει στους ωφελούμενους του προγράμματος εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 400€. Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης ακολουθεί πρόγραμμα επιδοτούμενης 6μηνης απασχόλησης πλήρους ωραρίου. Πιο συγκεκριμένα, οι άνεργοι ηλικίας 25-30 ετών θα λάβουν επιδότηση 100% (έως 6.132€ ανά θέση εργασίας), ενώ οι άνεργοι ηλικίας 31-45 ετών θα λάβουν επιδότηση 80% (έως 4.906€ ανά θέση εργασίας).

Μια τρίτη δράση που προωθείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης αφορά σε Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφαλείας. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, θα προσφερθούν 5.000 επιταγές κατάρτισης σε ανέργους ηλικίας 18-50 ετών. Η κατάρτιση περιλαμβάνει 105 ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και οδηγεί στην απόκτηση πιστοποίησης βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφαλείας επιπέδου 1.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΙNTERACCESS, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κουτσαντώνη και αδειοδοτημένος φορέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναλαμβάνει με συνέπεια και υπευθυνότητα την παροχή θεωρητικής κατάρτισης με την εφαρμογή μεθόδων μεικτής μάθησης (blended learning) στους ωφελούμενους των Προγραμμάτων που προσφέρονται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στα προγράμματα που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα από τη ΔΥΠΑ, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ακολουθεί.

Πιστοποίηση Επιτυχίας!

Τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πεδία είναι με αστερίσκο (*).

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο.
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο.
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο.
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο.
Invalid Input
Please select a date when we should contact you.
Πρέπει να συναινέσετε στην παραχώρηση.
Invalid Input
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Εν...
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Σάββατο, 18 Μάι 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.interaccess.gr/

Αδειοδοτημένος Φορέας Γ.Γ.Δ.Β.Μ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αρ.Αδείας 2101371

Γ.Ε.ΜΗ. 036250416000

2023©Interaccess.All rights reserved.